LA SEU


Tornar inici


BREU APUNT HISTÒRIC

El Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya creà la Demarcació de Tarragona l’any 1951.

El 17 de juny de 1986 la Demarcació de Tarragona va adquirir un edifici situat al núm. 6 del carrer de les Escrivanies Velles, conegut com a CASA DEL DEGÀ, per instal·lar-hi la seva seu social.

L’adquisició es fonamentà en els següents punts:

  • El creixent desenvolupament industrial de Tarragona.
  • La sensibilitat del col·lectiu d’enginyers industrials vers el patrimoni històric que ens envolta, i la profunda convicció que el creixement sostenible passa per la rehabilitació, millora i conservació d’aquest patrimoni.
  • Atès que els romans van ser un dels millors enginyers de la historia, vam voler que la nostra seu social es trobes dins de l’àmbit urbà tarraconense.
El 28 de maig de 1996 van començar les obres, que es van acabar l’any 1999.

A finals d’abril de l’any 2000, la CASA DEL DEGÀ passa a ser la NOVA SEU de la DEMARCACIÓ A TARRAGONA del COL·LEGI OFICIAL D’ENGINYERS INDUSTRIALS.

La CASA DEL DEGÀ (on vivía la màxima autoritat del Capítol Catedralici), era situada a la PART ALTA DE TARRAGONA, al costat de LA CATEDRAL, fou la seu de LES QUATRE BARRES durant el període 1899-1903, segons consta en el llibre El Centre Recreatiu Catalanista Les Quatre Barres de Tarragona, d’Antoni Quintana i Marí.

La rehabilitació de la Casa del Degà és un fet clau en la conservació del nostre patrimoni cultural i vol ser un exemple del que es pot fer i s’ha de fer pel patrimoni.

Vetllar pel nostre patrimoni és un deure de tots i un compromís amb les generacions futures, ja que tenim la responsabilitat de deixar-los una herència millor que la que ens hem trobat


El Col·legi ha editat un díptic amb la informació sobre la seva seu. Demani'l.

Pot ampliar les imatges clicant sobre elles.Ja has vist el vídeo del col·legi?
Powered by Innovation Studio
Inici : Contactar : Mapa Web
Ntra. Senyora del Claustre, s/n - 43003 Tarragona - Telf: 977 238 012 - Fax: 977 238 006
info@enginyerstarragona.com