ANTECEDENTS


Tornar inici


La carrera d'enginyer industrial es va crear per un reial decret, el 14 de setembre de 1850. L'Escola de Barcelona va començar a impartir els ensenyaments corresponents als dos primers graus que contemplava la Llei -elemental i d'ampliació- l'octubre de 1851. No seria fins al 1861, que la nostra Escola podria atorgar també el grau superior.

Els enginyers que es titulaven van anar sentint la necessitat d’agrupar-se per tal de defensar els seus drets i obtenir-ne de nous, a més de comunicar-se els coneixements científics i tècnics que arribaven dins les nostres fronteres. Així va néixer l’Associació d’enginyers Industrials, l’any 1863.

L’Associació fou molt important, donat que, des de 1867 fins a 1899, l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona era l’única d’Espanya. Amb els seus alts baixos, l’Associació va ser una peça fonamental –però no pas l’única- en la industrialització catalana.

Però el panorama va canviar en aparèixer els Col·legis Professionals, al segon terç del segle XX. El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya es constituí el 1949, i començà a actuar a partir dels anys cinquanta; sempre al costat de l’Associació –les persones n’eren les mateixes-, i formant un tot del qual de vegades es fa difícil de destriar-ne la part.


Powered by Innovation Studio
Inici : Contactar : Mapa Web
Ntra. Senyora del Claustre, s/n - 43003 Tarragona - Telf: 977 238 012 - Fax: 977 238 006
info@enginyerstarragona.com